Consiliere

În cadrul proiectului, vor beneficia de servicii de informare şi consiliere profesională un număr de 250 persoane, care astfel îşi vor dezvolta abilităţile de căutare a unui loc de muncă. Dintre acestea, un număr de 150 de persoane vor urma cursurile în unul dintre domeniile: web design, agent securitate, lucrător în comerţ
 
Se vor realiza activităţi de consiliere individuală şi de grup. Activităţile de consiliere de grup vor consta în programe coerente de consiliere în vederea oferirii de asistentă în căutarea şi găsirea unui loc de muncă, precum şi dezvoltarea potenţialului profesional al persoanelor vulnerabile prin identificarea şi dezvoltarea oportunităţilor de ocupare profesională
 
Contacteaza-ne si te vom ajuta:
 
Să îţi descoperi propriile aptitudini, abilităţi şi competenţe;
Să alegi meseria potrivită pentru tine;
Să te califici într-un domeniu căutat pe piaţa muncii;
Să cunoşti tehnicile de căutare a unui loc de muncă;
Să îţi realizezi un CV şi o Scrisoare de motivaţie;
Să cunoşti tehnicile de prezentare în cazul unui interviu de angajare;
Să primești suport și să discuți cu alte persoane aflate în aceeași situație ca și tine.
 

 
În opţiunile vocaţionale ale unei persoane intervin două categorii de factori: interni şi externi (sau „proximali” şi „distali” – cum îi numeşte literatură de specialitate). Factorii interni sunt elemente care ţin de propria persoană: autocunoaşterea, interesele, motivaţia, eficienţa personală – gradul în care o persoană are încredere că poate face ceva. Factorii externi au legătură cu mediul: influenţa grupului de prieteni, influenţa părinţilor, influenţa şcolii, consilierea şi orientarea în carieră (enumeraţi în ordinea descrescătoare a influenţei pe care o au în prezent). 
Acest proiect îşi propune să folosească ultimul factor extern listat (consilierea şi orientarea în carieră) pentru a influenţa TOŢI factorii interni implicaţi în opţiunea vocaţionala cu scopul de a ajuta persoanele vulnerabile să ia nişte decizii în acord cu personalitatea şi potenţialul lor, dar şi adaptate direcţiilor de dezvoltare ale lumii în care trăim. Există dovezi ştiinţifice care indică atât faptul că acest lucru este posibil (un proces de consiliere şi orientare profesionist făcut reuşeşte să mobilizeze factorii interni amintiţi), cât şi faptul că este foarte important că acest lucru să se întâmple! (în absenţa lui, deciziile au un caracter mai degrabă superficial şi întâmplător, fiind influenţate de factori externi dominanţi la un moment dat – cum ar fi „moda” grupului de prieteni sau gradul de dificultate al alegerii unei profesii).
 Atunci când vorbim de grupuri vulnerabile de tipul tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie, mamele singure (cele mai multe provenind tot din sistemul de protecţie), persoanele cu dizabilităţi, problemele sunt multiple: încetarea suportului atât financiar cât şi material în cadrul sistemului de protecţie, lipsa unei susţineri familiale, lipsa de resurse necesare pentru a se pute autosusţine până când îşi vor găsi un loc de muncă, lipsă de încredere în capacităţile proprii la care se adăugă atitudinea discriminatorie a angajatorilor face că şansele lor de integrare profesională şi de a avea o viaţă normală să fie foarte mici.    Oferirea de servicii de informare şi consiliere profesională, şansă de a se forma profesional în cadrul unui centru de incluziune socială le vă da mai multă încredere în sine şi îi va motiva pentru a se integra profesional şi social. Crearea grupurilor suport va oferi de asemenea un cadru motivaţional pentru creşterea încrederii în forţele proprii. Un alt aspect important este faptul că echipă proiectului are o experienţa îndelungată atât în implementarea proiectelor cu finanţare de la Uniunea Europeană, cât şi în lucrul cu persoanele vulnerabile.
 

Facebook

  MENIU

  Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati: www.fonduri-ue.ro.

  Contact

  Strada Codrescu, nr. 6, Iasi

  Telefon:
  0232 274 333

  Email:
  dasiasi@iasi.rdsmail.ro
  cjisiasi@gmail.com